Ημερίδα επιχειρηματικότητας GRBossible
«Επιχειρηματική Μετεπιβίβαση»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα επιχειρηματικότητας GRBossible με τίτλο «Επιχειρηματική Μετεπιβίβαση», που διοργάνωσε ο δήμος Παπάγου – Χολαργού και το Skywalker.gr στις 30 Μαΐου στο δημαρχιακό μέγαρο Παπάγου – Χολαργού.

Κόσμος από το τοπικό επιχειρηματικό οικοσύστημα, αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων συμμετείχαν στην ημερίδα και στο πάνελ των ομιλητών. 

Το μήνυμα ήταν σαφές: Η κρίση έφερε στη χώρα μας νέα δεδομένα, ανέτρεψε χρόνιες και παγιωμένες αντιλήψεις. Παρ’ όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν βασικό πυλώνα που στηρίζει την ελληνική οικονομία. Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει αναγκαιότητα για προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Τους συνέδρους καλωσόρισε ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος. Ακολούθησε χαιρετισμός και η εναρκτήρια ομιλία από τον κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο οποίος υπογράμμισε ως τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις την υπερβολική φορολόγηση και τις γραφειοκρατικές δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι επιχειρηματίες και πρότεινε σειρά αλλαγών που αφορούν στην παιδεία, στον τουρισμό, στην υγεία, στην ψηφιακή επικαιροποίηση, αλλά και σε ολόκληρη την οικονομία.

Η κα Ιωάννα Λαγουμίδου, δικηγόρος – διαμεσολαβήτρια, απηύθυνε ομιλία με θέμα «Κώδικας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)». Η κυρία Λαγουμίδου στην ομιλία της τόνισε την ανάγκη προσαρμογής κάθε επιχείρησης που διαχειρίζεται  προσωπικά δεδομένα στον νέο κανονισμό.

Το πάνελ «Στρατηγικές ανάπτυξης και εξωστρέφειας στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις» συντόνισε ο κ. Ιωάννης Κώτης, executive master coach,  μέλος του Κ.Ε.Μ.ΕΛ., και συμμετείχαν ως ομιλητές ο κ. Δημήτρης Βέργαδος, διευθυντής του τομέα επικοινωνίας του Σ.Ε.Β., ο κ. Γρηγόρης Ταπεινός, senior partner της Key Consultants, και ο κ. Άγγελος Μπελιτσάκος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χολαργού. Το βασικό μήνυμα που προέκυψε ως όρος επιβίωσης για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η προσαρμογή στις νέες αναγκαιότητες της εποχής. «Το παιχνίδι δεν έχει χαθεί. Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν επιβιώσει και θα επιβιώσουν» τόνισε ο κ. Δημήτρης Βέργαδος.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες των κ.κ. Χαραλάμπου Δρανδάκη, προέδρου της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπορικού Κέντρου Χολαργός Center, και Παναγιώτη Οικονόμου, managing partner της συμβουλευτικής εταιρίας Step, με θέμα «Υποστήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Εγγραφή στο newsletter