efthimiatouphoto

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 από νησιώτες γονείς. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Βιοχημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (M.Sc). Παντρεύτηκε το 1987 τον Λευτέρη Καρυστιναίο από την Φολέγανδρο και απέκτησαν μία κόρη και ένα γιο.

Δούλεψε στην Αθήνα μέχρι το 1992 σε γραφεία μελετών και μη κερδοσκοπικές περιβαλλοντικές εταιρείες με αντικείμενο την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την επεξεργασία λυμάτων, τη δημιουργία βάσης δεδομένων σε θέματα περιβάλλοντος, την επιλογή τεχνολογιών και τη σύνταξη αναπτυξιακών προγραμμάτων. Παράλληλα ασχολήθηκε με το περιοδικό «Λατινική Αμερική» και την Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Νικαράγουα, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος επί δύο χρόνια (1985-1987).

Την περίοδο 1990-1992 πραγματοποίησε μαζί με την οικογένεια της το όνειρό τους να φύγουν από Αθήνα και να ζήσουν σε ένα νησί, τη Νάξο που διάλεξαν.

Στη Νάξο ασχολήθηκε αρχικά με την υποβολή για χρηματοδότηση και τη μελέτη Πιλοτικού Προγράμματος για την «Λιπασματοποίηση των Οικιακών Απορριμμάτων της Πεδινής Νάξου», πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν υλοποιήθηκε τελικά από τον Δήμο Νάξου.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Κέντρο Οικολογικών Ερευνών Νάξου ως υπεύθυνη Σύνταξης Μελέτης Σκοπιμότητας για την Σύσταση της Αναπτυξιακής Επαρχίας Νάξου –ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε. και Συντονισμού Δράσεων για την Υποβολή Πρότασης για ένα «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Νάξου –Αμοργού» στο Leader II.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ισπανοελληνικής Πολιτιστικής Εταιρείας Αρχιπελάγους (Νάξος, 1992) και του Οικολογικού Σχολείου Νάξου (1994 -1999), στα πλαίσια του οποίου οργάνωσε δύο διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια στο Χαλκί της Νάξου με θέμα: «Γεωγραφικά    Συστήματα Πληροφοριών ως εργαλεία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», 1994 και «Μικροί Υγροβιότοποι στα νησιά της Ευρώπης», το 1996.

Με την έγκριση της Πρότασης της ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε. το 1996, άρχισε να εργάζεται στην Αναπτυξιακή Εταιρεία ως επιστημονική σύμβουλος, συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (με αντικείμενο την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της τοπικής ταυτότητας)  αλλά και υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Κυκλάδων (Europe Direct), θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2009. Κυριότερα προγράμματα με τα οποία ασχολήθηκε στα 15 χρόνια της στην ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε

–        Συντονίστρια Προγράμματος Leader II Κυκλάδων  (1997 -2001)

–        Συντονίστρια Προγράμματος Συντήρησης -Αξιοποίησης Αναβαθμίδων PROTERRA (άρθρο 8 FEOGA -Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος, Κοινότητα Κορώνου), 1997-1999

–        Σύμβουλος του Κέντρου Επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στον τομέα της Ξερολιθιάς, Πρόγραμμα ΜEDSTONE  «Δημιουργία Μεσογειακού Κέντρου για την Προστασία και Αξιοποίηση των τοπίων με ξερολιθιές», EC, DG XVI, Recite II –1999-2001

–        Συντονίστρια Ευρωπαϊκού Δικτύου Ξερολιθιάς –REPS –Interreg IIIC -2004-06.

–        Τεχνικές Μελέτες και υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση έργων Δήμου Δρυμαλίας, Αμοργού, Μήλου και Κοινότητας Κουφονησίων (2005 –2009) και ειδικότερα: Μελέτες Ανάπτυξης Δικτύου Περιπατητικών Διαδρομών, Μελέτες Ανάδειξης Αγροτικών Μνημείων, Μελέτη Βυζαντινού Πάρκου Κεντρικής Νάξου, Μελέτη Ανάδειξης Σμυριδωρυχείων Ορεινής Νάξου

–        Σύνταξη φακέλων και τεχνική υποστήριξη στην υλοποίηση ιδιωτικών επενδυτικών προγραμμάτων στα πλαίσια του Προγράμματος Leader Plus και ΟΠΑΑΧ Κυκλάδων (2005-2008)

–        Σύνταξη και υποβολή Πρότυπου Καινοτόμου Σχεδίου Ανάπτυξης για τις Νότιες Κυκλάδες «Οι Καρποί της Γης και του Πνεύματος»

Μετά την αποχώρησή της από την ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε , επέστρεψε εργασιακά στην Αθήνα, με την καρδιά της να πάλλεται διαρκώς και μέχρι σήμερα στη Νάξο και τα νησιά.

Συνεργάστηκε με μελετητικές εταιρείες σε μελέτες περιφερειακής και αγροτικής ανάπτυξης,  στην υλοποίησης δράσεων  συμβουλευτικής για Κοινωνική και Πράσινη Επιχειρηματικότητα σε Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης στην Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ), αλλά  και στην προετοιμασία προτάσεων για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Ανάμεσα σ΄αυτές σημαντική η συμμετοχή στην εκπόνηση της μελέτης Διαμόρφωσης του Ελληνικού Πρωινού, για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (2009-2011).

Την περίοδο 3/2012 -3/2014 υπήρξε Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ευρωβουλευτή Οικολόγων Πράσινων  Νίκου Χρυσόγελου, Υπεύθυνη για θέματα Νησιωτικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Τουρισμού αλλά και Ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στους παραπάνω τομείς.

Παράλληλα υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Μίτος της Αριάδνης» με έδρα τη Νάξο και κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη δράσεων ποιοτικού, θεματικού και υπεύθυνου τουρισμού, η οποία λειτούργησε μέχρι το 2015. Αλλά και εθελόντρια συνεργάτιδα και σύμβουλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Καλλονή Κελλιά» με έδρα την Τήνο και κύριο αντικείμενο την συμμετοχική ανακύκλωση.

Από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 εργάστηκε ως Επιστημονική Συνεργάτιδα του Βουλευτή Γιώργου Δημαρά, υπεύθυνη για θέματα Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης  και Νησιωτικής Πολιτικής. Διετέλεσε επίσης μέλος ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης -ΕΟΑΝ (από 12/2015 –9/2019).

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 εργάζεται και πάλι ως ελεύθερος επαγγελματίας, στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων συνεργασίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 

 • Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2010
 • Συντονίστρια της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και (11/2014 –1/2017)
 • Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και εκπρόσωπος του Κόμματος (4/2081-6/2019)
 • Μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων (2012 –1-2017 και από 4/2018 -)
 • Μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας Νοτίου Αιγαίου (2011-2014), Συντονίστρια της ΠΚ Νάξου –Κυκλάδων (2012-2013) και 3/2017-4/2018
 • Μέλος της Επιτροπής Αγώνα για την Προστασία των Δημόσιων Αγαθών στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες (2014 –σήμερα)
 • Μέλος της Περιφερειακής Παράταξης «Νησιωτική Ανατροπή για το Νότιο Αιγαίο» και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος (2014)
 • Μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Περιφερειακής Παράταξης «Οικολογικός Άνεμος Νοτίου Αιγαίου» (2010-2014):
 • Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων το 2010. Υποστήριξε τη δουλειά του εκλεγέντος Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Χρυσόγελου (2010-2014)
 • Μέλος του ΔΣ της Περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου (ΠΕΚΙΝ) (11/2012-11/2014 και 4/2017 -12/2018
 • Μέλος και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Νικαράγουα (1984 -1989)
 • Μέλος της Συντακτικής Ομάδας του Περιοδικού «Λατινική Αμερική» (1983-1989)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ -ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

Μετέφρασε στα ελληνικά την έκδοση του Open University «Άνθρωπος και Περιβάλλον» (1984), επιμελήθηκε τη δίγλωσση «Κεντρική Νάξος: Οδηγός με Χάρτη» (Δήμος Δρυμαλίας, 2001) και το βιβλίο «Φολέγανδρος: Εικόνες και Κείμενα» (2009) και συμμετείχε στην επιμέλεια του βιβλίου «Βιβλιογραφία για τη Νάξο» (Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου, 2005).

GRBossible 2019

Festival
Συνέδριο «Επιχειρηματική Αειφορία»
Πρόγραμμα
Ομιλητές
Kayali Iyad
Αγγελίδου Μάρα
Αραβώσης Κωνσταντίνος
Βασιλάκη Βαρβάρα
Γεωργιάδου Κωνσταντίνα
Γεωργίου Γιάννης
Δήμα Θεοδώρα
Ευθυμιάτου Χριστίνα
Κάππας Ξενοφώντας
Καραβούλιας Αργύρης
Λασκαρίδη Σουζάνα
Λουφάκης Κυριάκος
Λυγισάκης Νικόλαος
Μακρόπουλος Νικόλαος
Μιχαηλίδης Δημήτρης
Μιχαηλίδου Ελισάβετ-Ειρήνη
Μπουγάνη Βη
Μπρέχας Λουκάς
Μωραΐτης Μπάμπης
Παπαδόπουλος Βασίλειος
Πειρασμάκη Χριστιάνα
Ταπεινός Γρηγόρης
Ταπραντζή Μελίνα
Τσιρώνης Γιάννης
Φυντάνης Δημήτρης
Χατζάκης Νεκτάριος
Χατζηνταβίδου Ιωάννα
Χωματίδης Δημήτρης
Workshop
Πρόγραμμα
Παρουσιάσεις
Εισηγητές
Αδελφόπουλος Θέμης
Αλεξάκη Νταϊάνα
Αναγνωστόπουλος Γιάννης
Αργυρόπουλος Γιώργος
Αυγερινού Αναστασία
Ζαρωτιάδου Μαρία
Καλαφάτης Γιάννης
Καντιδάκης Αντώνης
Κατσούλας Στάθης
Κατωμέρης Στυλιανός
Κλειδά Φανή
Κοντός Λευτέρης
Κράβαρη Αφροδίτη
Κρύπας Θωμάς
Κυπριώτης Λάμπρος
Κυριακίδου Ολίβια
Κώτης Γιάννης
Λαγουμίδου Ιωάννα
Λάμπρου Παντελής
Νούσιας Αλέξανδρος
Οικονόμου Παναγιώτης
Πατσέλης Νίκος
Πεδιώτης Μιχάλης
Τσομπάνη Χριστιάνα
Χατζάκης Νεκτάριος
Βραβεία
Αντικείμενα Βραβείων
Πλεονεκτήματα Συμμετοχής
Επιτροπή Αξιολόγησης
Όροι Δήλωσης Συμμετοχής
Προσφορά Υποψηφιότητας
Τρόπος Πληρωμής
Πληροφορίες Εταιρικής Συμμετοχής
Τοποθεσία
Startups
Υποστηρικτές
Community Supporters
Φόρμα Συμμετοχής Επισκεπτών
Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Εγγραφή στο newsletter