mpanousisphoto

Τεχνικός σύμβουλος, Πράσινο Ταμείο

Σύμβουλος με ειδίκευση στην περιβαλλοντική και θαλάσσια πολιτική και τη σχεδίαση, υλοποίηση κ διαχείριση εθνικών και ευρωπαϊκών έργων. Διπλωματούχος μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, αριστούχος κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη (Πρόγραμμα Jean Monnet) και Υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, έχοντας περισσότερα από 15 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.

Συνιδρυτής της Μ-ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΙΚΕ, η οποία επιδιώκει να συμβάλλει στην ανάπτυξη των συνεργαζόμενων φορέων μέσα από τον χωρικό σχεδιασμό των δραστηριοτήτων τους και τον προγραμματισμό των επενδύσεών τους.

Παρέχω Τεχνική βοήθεια και συμβουλευτική για περιβαλλοντικά ζητήματα στο Εθνικό Σημείο Επαφής για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE και το Πράσινο Ταμείο.

Έχω διατελέσει ειδικός εμπειρογνώμονας σε θέματα περιβάλλοντος στην Greek LIFE Task Force (GRLTF). Η GRLTF είναι έργο LIFE (LIFE14 CAP/GR/000003) Οικοδόμησης Δυναμικού με συντονιστή δικαιούχο το Πράσινο Ταμείο και συνδικαιούχο το ΥΠΕΝ.

Έχω διατελέσει επί εννιά έτη ειδικός σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος, περιφερειακής ανάπτυξης και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δώδεκα ως απασχολούμενος συνολικά στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), τον μεγαλύτερο Αυτοδιοικητικό φορέα, που παρέχει υπηρεσίες σε 19 Δήμους – μέλη. Με διεθνή εμπειρία έχω διατελέσει συντονιστής και επιστημονικός συνεργάτης σε έργα που υποστηρίζονται από εργαλεία της ΕΕ και της Ελλάδας.

Το επιστημονικό μου ενδιαφέρον εστιάζει στην εθνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική και θαλάσσια πολιτική. Ιδιαίτερα το αντικείμενο του χερσαίου και θαλάσσιου χωρικού σχεδιασμού και της προστασίας του περιβάλλοντος, με έμφαση στις διακυβερνητικές δομές, τον συμμετοχικό σχεδιασμό και τα συστήματα λήψης αποφάσεων για το χώρο.

Έχοντας λάβει υποτροφίες στο πλαίσιο της ερευνητικής μου δραστηριότητας από: 1. Το SÖDERTÖRN UNIVERSITY STOCKHOLM στο πλαίσιο του έργου BALTSPACE (χρηματοδότηση: πρόγραμμα BONUS για την προώθηση της έρευνας και την ανάπτυξη στην περιοχή της Βαλτικής), 2. Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ JEAN MONNET του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ στο πλαίσιο του έργου «Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση σε τομείς-κλειδιά για την ανάκαμψη της Ελλάδας: αγροτική παραγωγή, τουρισμός, θαλάσσια πολιτική» (χρηματοδότηση: Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Πανεπιστήμιο Αθηνών) και 3. Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο πλαίσιο του δικτύου ειδικών και εμπειρογνωμόνων σε ζητήματα θαλάσσιας ασφάλειας MARSAFENET (χρηματοδότηση: EU COST action IS1105).

Η διδακτική μου δραστηριότητα περιλαμβάνει: 1. Την δωδεκαετή οργάνωση και διδασκαλία του προγράμματος μη-τυπικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που αναπτύσσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ και 2. Τη συμμετοχή στη διδασκαλία μαθημάτων Μεταπτυχιακού Προγράμματος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Από το 2007 είμαι μέλος του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ενώ από το 2009 ως το 2012 μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Από το 2015 ανήκω στο ερευνητικό προσωπικό του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

GRBossible 2022

Festival
Συνέδριο
Πρόγραμμα
Ομιλητές
Αγγελής Γεώργιος
Αρσένης Σπύρος
Βαρελίδης Πέτρος
Βασιλάκη Βαρβάρα
Βολουδάκης Δημήτριος
Γερογιάννης Δημήτριος
Δρίτσας Μιχάλης
Ηλιάδη Ιωάννα
Καραπάτσιου Ευγενία
Καρύδης-Καρανδρέας Αλέξανδρος
Κλειδά Φανή
Κουλοχέρης Νικόλαος
Κουράκος Γιώργος
Κυρκίτσος Φίλιππος
Λάμπρου Νικόλαος
Λάμπρου Παντελής
Λουδάρος Νίκος
Λουφάκης Κυριάκος
Μαρκαντώνης Αθανάσιος
Μέγας Γιώργος
Μιχαηλίδης Δημήτριος
Μπανούσης Δημήτρης
Νίκα Ελισάβετ
Οικονόμου Παναγιώτης
Παναγιωτόπουλος Αλέξανδρος
Παναγόπουλος Γιώργος
Πατούλης Γεώργιος
Πετρόπουλος Σωτήρης
Ποδάρας Πέτρος
Ροΐδης Μάριος
Στάγκος Μιχάλης
Στασινόπουλος Γιώργος
Σταύρου Πέτρος
Φίλιας Ανδρέας
Φλεμετάκης Εμμανουήλ
Φυντάνης Δημήτρης
Χατζηπαπαδόπουλος Φώτης
Χατζηπαυλίδης Ιορδάνης
Χύτου Σοφία
Workshop
Πρόγραμμα
Εισηγητές
Αναγνωστοπούλου Μαρία Γαβριέλλα
Βασιλειάδη Φαίη
Γκουζιώνης Ιωάννης
Καντιδάκης Αντώνης
Καραμαγκιώλη Εβίκα
Κατσούλας Στάθης
Κίσσας Κωνσταντίνος
Κλειδά Φανή
Κυριακοπούλου Αγάπη
Κώτης Γιάννης
Λιβιεράτος Αντώνης
Μαρίνου-Ξύδη Ανδριανή
Μέγας Γιώργος
Μπουρλετίδης Κωνσταντίνος
Ξεσφίγγη Σοφία
Οικονόμου Παναγιώτης
Παλλίδου Μαρία
Παναγόπουλος Γιώργος
Παρατσόκης Γιώργος
Προφητηλιώτης Γιώργος
Τσομίδης Γεώργιος
Χασανδρινού Μαριτίνα
Βραβεία
Αντικείμενα Βραβείων
Πλεονεκτήματα Συμμετοχής
Επιτροπή Αξιολόγησης
Όροι Δήλωσης Συμμετοχής
Προσφορά Υποψηφιότητας
Τρόπος Πληρωμής
Πληροφορίες Εταιρικής Συμμετοχής
Τοποθεσία
Startups
Υποστηρικτές
Corner Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων
Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Εγγραφή στο newsletter