site koumpi dhlwste symmetoxh

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Αίθουσα Σεμιναρίων

ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

10:00 - 10:45

"Service Design - Sprint version"
Ο σχεδιασμός υπηρεσιών είναι ένας κλάδος που εξετάζει τις ανθρώπινες ανάγκες, τις επιθυμίες και αναπτύσσει υπηρεσίες για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Επικεντρώνεται στην κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, στο πλαίσιο στο οποίο ζουν και στο σχεδιασμό της σωστής λύσης για την κάλυψη αυτών των αναγκών με αποτελεσματικό τρόπο.
Έχουμε εκπαιδευτεί στο να κάνουμε υποθέσεις και να αναπαράγουμε στερεότυπα. Γνωρίζουμε ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές λύσεις σε κάθε πρόβλημα, επομένως, εστιάζοντας σε μία λύση, χάνουμε άλλες πιθανές λύσεις.
Σε αυτό το ταχύρυθμο εργαστήρι θα δούμε τα βήματα για να δημιουργούμε ανθρωποκεντρικές και καινοτόμες υπηρεσίες/προϊόντα.

Γιώργος Παρατσόκης, Brand Strategist
10:55 - 11:40

"Lean startup: Από την ιδέα στην αγορά"
Γίνεται να ξεκινήσει κάποιος τη δική του εταιρεία χωρίς να διαθέτει ένα μεγάλο κεφάλαιο; Η απάντηση είναι ναι, εφόσον το προϊόν ή υπηρεσία που παράγει λύνει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην αγορά και είναι διαθέσιμο σύντομα! Το μεγαλύτερο ποσοστό των startups δεν έχουν εντοπίσει μία πραγματική ανάγκη στην αρχή και όσοι καταφέρουν να την εντοπίσουν σύντομα επιβιώνουν. Αυτό πρακτικά, προωθεί η μεθοδολογία lean startup.
Εδώ, μαθαίνουμε τα μικρά και γρήγορα βήματα που πρέπει να γίνουν για να βγει το απλούστερο δυνατό προϊόν μας στην αγορά με σκοπό να επαληθεύσουμε την αξία του ή να το επαναδιαμορφώσουμε με βάση τις ανάγκες της αγοράς.
Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του εργαστηρίου είναι η ανάδειξη των βημάτων και των εργαλείων που θα βοηθήσουν στη μετατροπή μιας ιδέας σε προϊόν (idea to product) και ενός προϊόντος σε μια επιχείρηση (product to business).

Επικ. Καθ. Αντώνης Λιβιεράτος, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ΕΚΠΑ Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης», ΕΚΠΑ

11:50 - 12:35

"Διαχείριση της καινοτομίας, διανοητική ιδιοκτησία και πρόσβαση στη χρηματοδότηση για νεοφυείς επιχειρήσεις"
Το Workshop έχει ως στόχο να παρουσιάσει συνοπτικά μια σειρά από θέματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την υλοποίηση μιας καινοτομίας επιχειρηματικής προσπάθειας.

Γιώργος Παναγόπουλος, Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ
12:45 - 13:30

"Τεχνικές Ενδυνάμωσης Δημιουργικής Σκέψης και Συνεργασίας"
Αποτελεί η δημιουργικότητα ατομική δεξιότητα ή τελικά την ιστορία γράφουν οι «δημιουργικές» παρέες -ομάδες? Οι «καταπληκτικές» ιδέες που οδηγούν σε κερδοφόρα και συνεχώς αναπτυσσόμενα start ups είναι αποτέλεσμα της δημιουργικότητας και των εκλάμψεων ενός δημιουργικού ιδρυτή -επιχειρηματία ή μπορεί να προέλθουν από μια ομάδα στελεχών και συνεργατών που μαθαίνουν να δουλεύουν δημιουργικά? Πως μπορεί μια επιχειρηματική ομάδα να αντιμετωπίσει τη «νόσο» του “group thinking” που επηρεάζει την δημιουργικότητα και την παραγωγή νέων ιδεών?
Σκοπός του συγκεκριμένου workshop είναι να «συστήσει» απλές και άμεσα εφαρμόσιμες τεχνικές όπως το “brainstorming”, τα “six thinking hats”, τις “τυχαίες λέξεις” οι οποίες μπορούν, αν εφαρμοστούν με ορθό τρόπο και σε σωστό χρόνο, να ξεκλειδώσουν την δημιουργικότητα της ομάδας οδηγώντας στην παραγωγή και αξιολόγηση νέων ιδεών και βελτιώνοντας την επικοινωνία και συνεργασία εντός της ομάδας

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, Γραμματέας της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός Εμπειρογνώμονας σε θέματα Εκπαίδευσης στην Επιχειρηματικότητα και Συγγραφέας
13:40 - 14:25

"Pitching Μasterclass"
Η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστική, επομένως πρέπει να πείσετε τον συνομιλητή σας από την πρώτη σας συνάντηση, τόσο για το προϊόν όσο και τον εαυτό σας. Σε αυτό το εργαστήριο, θα μάθετε πως να προσελκύετε την προσοχή τρίτων, με σκοπό να πουλήσετε το προϊόν/υπηρεσία σας, τον εαυτό σας, την εταιρεία σας. Θα μάθετε πως μπορείτε να προετοιμαστείτε για την επόμενη παρουσίαση σας, να εκπαιδεύσετε τη χαρισματική εμφάνιση σας και να καταφέρετε να πουλάτε γρήγορα, ανεξάρτητα αν απέναντι σας έχετε έναν υπάλληλο, επενδυτή, συνεργάτη ή πελάτη.

Μαρία Γαβριέλα Αναγνωστοπούλου, Project Manager & Financial Analyst του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα
Αγάπη Κυριακοπούλου, Marketing και ESG Manager του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα
Κωνσταντίνος Κίσσας, Business Development and Operations Manager στο Envolve Entrepreneurship για την Ελλάδα
14:35 - 15:40

"Οι τεχνολογικές τάσεις του μέλλοντος και το ψηφιακό άλμα στην Υγεία: Από την Τηλεϊατρική στις Ψηφιακές Κλινικές και στις Βιοεκτυπώσεις έως την σύγκλιση των νέων τεχνολογιών στο Metaverse"
Πριν από το 2020, μόλις το 43% των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης είχαν τη δυνατότητα να παρέχουν εξ αποστάσεως θεραπεία σε ασθενείς. Σήμερα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 95% (πηγή Forbes). Για τις πιο συνηθισμένες ιατρικές συμβουλές και διαγνώσεις που δεν απαιτούν φυσική εξέταση (ή που μπορούν να πραγματοποιηθούν οπτικά), οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν διαπιστώσει ότι είναι σε θέση να διαγνώσουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά πολλές από τις λιγότερο επικίνδυνες παθήσεις που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του φόρτου των περιπτώσεων τους μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης. Αυτό αναμφίβολα θα επιμείνει στο Metaverse.
Για όλα τα παραπάνω θα συζητήσουμε με ειδικούς, startuppers και ερευνητές σε θέματα ψηφιακής υγείας και καινοτομίας στην υγεία, πάντα μέσα από μια σκοπιά εν-συναίσθησης για όφελος του ασθενούς, όπως προτείνει η νέα εποχή της υγειονομικής περίθαλψης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή πάνελ. Μετά τις βασικές εισηγήσεις/τοποθετήσεις των ομιλητών, θα υπάρχει χρόνος για ανοικτή συζήτηση.

Συντονιστές:

Γιώργος Μέγας, Σύμβουλος Καινοτομίας & Έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού  Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Σοφία Ξεσφίγγη, Σύμβουλος Καινοτομίας, Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη (Υγεία), Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

Ομιλητές:

Βιοεκτύπωση οργάνων σε  πραγματικό χρόνο
Μαρία Παλλίδου, Phosprint Co-Founder and CFO

Τηλεϊατρική, τεχνολογίες νέφους και Blockchain για τα δεδομένα των ασθενών και την υγεία
Γεώργιος Τσομίδης, General Managing Partner and Founder SnabbMed, Adjunct Lecturer Athens University of Economics and Business

Τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία
Ιωάννης Γκουζιώνης, Co-founder and CEO of Aisthesis Medica

Η ψυχική υγεία στο διαδίκτυο και το metaverse
Φαίη Βασιλειάδη, Chief Science Officer, Wellics

- Εβίκα Καραμαγκιώλη, Συνεργάτης, Μονάδα Προμειώσεων, Γ' Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική Αττικό Νοσοκομείο

15:50 - 16:35

"Κοστολόγηση Τιμολόγηση για μη οικονομικούς"
Στο εργαστήριο θα επικεντρωθούμε στην ανάλυση βασικού κόστους ανάπτυξης και λειτουργίας μιας οιασδήποτε επιχείρησης καθώς και στον υπολογισμό του αναμενόμενου κέρδους ανά έτος. Θα απαντηθούν ερωτήσεις όπως,
 - Ποιό το συνολικό κόστος λειτουργίας της επιχείρησης σε 1 χρόνο;
- Από πού και πότε περιμένουμε έσοδα; 
- Πώς υπολογίζουμε το κόστος αναλωσίμων ενός μηνός; πχ σε βιοτεχνία ή  καφετέρια
- Πόσους πελάτες ανά μήνα και εποχή περιμένουμε;
- Πότε τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα έσοδα ώστε να έχουμε κέρδη;

Αντώνης Καντιδάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Αναπτυξιακών Έργων

16:45 - 17:30

"Δημιουργία ενός αποδοτικού e-shop"

Στάθης Κατσούλας, Ιδρυτής της Web Progress, Web Developer και Web Marketing Specialist/ Εκπαιδευτής Ενηλίκων

   

site koumpi dhlwste symmetoxh

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

Αίθουσα Σεμιναρίων

ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
10:00 - 10:45

"Pitch Deck – Pitching in Practice"
Μέσα από το workshop εξηγείται πως μια startup θα έχει μια πειστική ρητορική παρουσίαση όταν στην αναζήτηση χρηματοδότησης θα προετοιμάζει να παρουσιάσει την ιδέα της στα επιχειρηματικά funds μέσα από 10-15 slides.
Θα δοθεί ένα ενδεικτικό περιεχόμενο του τι θα παρουσιάσει η startup   και ποια είναι τα DO’s & DONT’s διανθισμένα με παραδείγματα
Τι θα ζητήσει να δει ο επενδυτής και πως επεξεργάζεται περαιτέρω τις πληροφορίες που λαμβάνει από την παρουσίαση.

Γιάννης Κώτης, Πρώην Πρόεδρος Algida, Μέλος ΚΕΜΕΛ
10:55 - 11:40

"MBCT: Αποτελεσματική απόκριση στις  επιχειρηματικές προκλήσεις βασισμένη στη γνωστική ψυχολογία και την ενσυνειδητότητα"
Το πέρασμα στην επιχειρηματικότητα, η υλοποίηση μιας καινοτόμου ιδέας, το στάδιο της ανάπτυξης και επιτάχυνσης μιας νεοφυούς εταιρείας αποτελούν ένα συνεχές κάλεσμα για αποτελεσματική απόκριση σε πληθώρα προκλήσεων. 
Μέσω βιωματικής γνώσης και διαδραστικής ανατροφοδότησης θα ανακαλύψετε πρακτικές ενσυνειδητότητας που ενδυναμώνουν την ανθεκτικότητά σας, αναπτύσσουν λειτουργική αυτοηγεσία, αξιοποιούν και μετατρέπουν κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζετε σε ουσιαστική ευκαιρία εξέλιξης για εσάς, την επιχείρησή σας, την ομάδα και τους συνεργάτες σας.
Το περιεχόμενό του είναι βασισμένο στο θεωρητικό μοντέλο της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας και προσεγγίζει την ενσυνειδητότητα μέσω επιστημονικά τεκμηριωμένα πρακτικών επίγνωσης και γνωστικών τεχνικών ενδυνάμωσης της ικανότητας συνύπαρξης με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε με περισσότερη ασφάλεια, αυξημένη αυτοπεποίηση και εποικοδομητική δράση.

Φανή Κλειδά, MBCT Practitioner, Κοινωνικός & Οργανωσιακός Ψυχολόγος

11:50 - 12:35

"Από μία ιδέα…σε μία επιχείρηση"
Έχεις μια επιχειρηματική ιδέα και ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με την επιχειρηματικότητα, αλλά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις;
Η Μονάδα Corallia του Ερευνητικού Κέντρο Αθηνά σε συνεργασία με το Prince’s Trust International υλοποιεί το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας STARTAB παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση, καθοδήγηση και υποστήριξη για να σε βοηθήσουν να γίνεις ο επιχειρηματίας του μέλλοντος.

Μαριτίνα Χασανδρινού, Project Associate @STARTAB

12:45 - 13:30

"Πως να συντάξετε ένα επιτυχημένο Επιχειρηματικό Σχέδιο - Business Plan"
Το workshop θα παρουσιάζει με απλά βήματα πως κάποιος μπορεί να συντάξει το business plan της εταιρείας του, ούτως ώστε παρουσιάζοντας το να διεκδικήσει την χρηματοδότηση που επιθυμεί.
Θα παρουσιαστούν οι έννοιες της SWOT ANALYSIS , του MARKETING PLAN και της Τεχνικοοικονομικής Μελέτης στοιχεία τα οποία και αποτελούν  τους βασικούς πυλώνες ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου καθώς επίσης και  ο τρόπος σύμφωνα με τον οποίο μπορεί κάποιος να το συντάξει χωρίς να χρειάζεται  να κατέχει  ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία.

Ανδριανή Μαρίνου - Ξύδη,  MSc, Οικονομολόγος και Σύμβουλος Επιχειρήσεων

13:40 - 14:25

"Προϋποθέσεις και βήματα για τη Χρηματοδότηση Νεοφυών Επιχειρήσεων"
Μπορεί να έχεις την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα της χρονιάς αλλά αν δεν κάνεις τα σωστά βήματα, η ιδέα σου μπορεί να μείνει για πάντα μόνο μια καλή ιδέα.
Τι πρέπει να κάνω λοιπόν για να πάρω μια χρηματοδότηση; Πότε πρέπει να κάνω τι; Πόσο εύκολα θα βρω χρηματοδότηση; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να χρηματοδοτήσω μια ιδέα; Απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσει να δώσει αυτό το workshop.

Παναγιώτης Οικονόμου, Managing Partner STEP CONSULTING

14:35 - 15:20

"Η επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη το 2040 : Ευκαιρίες και Προοπτικές"
Το Workshop απευθύνεται σε ενεργούς αλλά και εν δυνάμει επιχειρηματίες που αναζητούν θεματικές περιοχές προκειμένου να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στο μέλλον στη βάση μελετών που έχουν υλοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους τομείς που αναμένεται να έχουν προοπτικές.

Γιώργος Προφητηλιώτης, Foresight Expert, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ
Γιώργος Παναγόπουλος, Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

          

* Αφού πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας ερχόμενοι 15 λεπτά νωρίτερα στον χώρο διεξαγωγής με το barcode που θα έχει σταλεί στο e-mail σας.
Για τη συμμετοχή σας δεν απαιτείται καμία χρέωση.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
 

GRBossible 2022

Festival
Συνέδριο
Πρόγραμμα
Ομιλητές
Αγγελής Γεώργιος
Αρσένης Σπύρος
Βαρελίδης Πέτρος
Βασιλάκη Βαρβάρα
Βολουδάκης Δημήτριος
Γερογιάννης Δημήτριος
Δρίτσας Μιχάλης
Ηλιάδη Ιωάννα
Καραπάτσιου Ευγενία
Καρύδης-Καρανδρέας Αλέξανδρος
Κλειδά Φανή
Κουλοχέρης Νικόλαος
Κουράκος Γιώργος
Κυρκίτσος Φίλιππος
Λάμπρου Νικόλαος
Λάμπρου Παντελής
Λουδάρος Νίκος
Λουφάκης Κυριάκος
Μαρκαντώνης Αθανάσιος
Μέγας Γιώργος
Μιχαηλίδης Δημήτριος
Μπανούσης Δημήτρης
Νίκα Ελισάβετ
Οικονόμου Παναγιώτης
Παναγιωτόπουλος Αλέξανδρος
Παναγόπουλος Γιώργος
Πατούλης Γεώργιος
Πετρόπουλος Σωτήρης
Ποδάρας Πέτρος
Ροΐδης Μάριος
Στάγκος Μιχάλης
Στασινόπουλος Γιώργος
Σταύρου Πέτρος
Φίλιας Ανδρέας
Φλεμετάκης Εμμανουήλ
Φυντάνης Δημήτρης
Χατζηπαπαδόπουλος Φώτης
Χατζηπαυλίδης Ιορδάνης
Χύτου Σοφία
Workshop
Πρόγραμμα
Εισηγητές
Αναγνωστοπούλου Μαρία Γαβριέλλα
Βασιλειάδη Φαίη
Γκουζιώνης Ιωάννης
Καντιδάκης Αντώνης
Καραμαγκιώλη Εβίκα
Κατσούλας Στάθης
Κίσσας Κωνσταντίνος
Κλειδά Φανή
Κυριακοπούλου Αγάπη
Κώτης Γιάννης
Λιβιεράτος Αντώνης
Μαρίνου-Ξύδη Ανδριανή
Μέγας Γιώργος
Μπουρλετίδης Κωνσταντίνος
Ξεσφίγγη Σοφία
Οικονόμου Παναγιώτης
Παλλίδου Μαρία
Παναγόπουλος Γιώργος
Παρατσόκης Γιώργος
Προφητηλιώτης Γιώργος
Τσομίδης Γεώργιος
Χασανδρινού Μαριτίνα
Βραβεία
Αντικείμενα Βραβείων
Πλεονεκτήματα Συμμετοχής
Επιτροπή Αξιολόγησης
Όροι Δήλωσης Συμμετοχής
Προσφορά Υποψηφιότητας
Τρόπος Πληρωμής
Πληροφορίες Εταιρικής Συμμετοχής
Τοποθεσία
Startups
Υποστηρικτές
Corner Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων
Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Εγγραφή στο newsletter