Αίθουσες σεμιναρίων του Σεράφειου συγκροτήματος: Στην αίθουσα Α και αίθουσα Β θα διεξαχθούν 30 τίτλοι workshops επιχειρηματικότητας διάρκειας 45 λεπτών το καθένα. Τα workshops διεξάγονται από έμπειρους και καταξιωμένους εισηγητές.

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

site koumpi dhlwste symmetoxh mple

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

Αίθουσα Α

ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

10:00-10:45

Πώς να αξιοποιήσω το ΕΣΠΑ; Νέα προγράμματα και χρήσιμες συμβουλές
Θα συζητήσουμε μαζί για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που πρόκειται να προκηρυχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και για τις αλλαγές που φέρνει το Νέο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, μέσω του οποίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις στα προγράμματα του ΕΣΠΑ από εδώ και στο εξής. Θα συζητήσουμε μαζί για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που πρόκειται να προκηρυχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και για τις αλλαγές που φέρνει το Νέο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, μέσω του οποίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις στα προγράμματα του ΕΣΠΑ από εδώ και στο εξής. Παράλληλα, θα μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία των 20 περίπου ετών στη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων δίνοντάς σας χρήσιμες συμβουλές και tips.

Παναγιώτης Οικονόμου, Managing Partner, STEP CONSULTING
11:00-11:45

Επιχειρηματικοί κίνδυνοι – Αποτελεσματική αναγνώριση, αξιολόγηση, παρακολούθηση και διαχείριση αυτών
Στο DNA κάθε δράσης και επιχειρηματικής δραστηριότητας ελλοχεύει και κάποιος κίνδυνος ή κάποιοι κίνδυνοι.
Δεν  προαναγγέλλονται, δεν έχουν τις ίδιες επιπτώσεις σε όλους και δεν μπορούν να αντισταθμιστούν πάντα.
Η σωστή προετοιμασία, η διαρκής παρακολούθηση και η αποτελεσματική διαχείρισή τους την κατάλληλη στιγμή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της χρηστής διοίκησης.
Το συγκεκριμένο workshop φιλοδοξεί να προβληματίσει δημιουργικά και να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες για ορθολογική διαχείριση των επιχειρηματικών κινδύνων, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πριν την έναρξη και κατά τη λειτουργία της επιχείρησής τους.

Ιωάννης Τεάζης, Διευθύνων Σύμβουλος, Συρέλια Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Ελλάς AE / Seerelia Outsourcing Corporation Hellas  S.A. Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Μεσίτες Ασφαλίσεων

12:00-12:45

Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) για μαθητές και καθηγητές
Αντικείμενο του workshop είναι μια εκλαϊκευμένη εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τις εφαρμογές της, με έμφαση στην εκπαίδευση. Ο ομιλητής θα εξηγήσει βασικές αρχές της θεωρίας της ΤΝ και θα αναφερθεί στις αλλαγές που έρχονται στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τη μη ορθή χρήση της ΤΝ. Το workshop είναι ανοιχτό σε μαθητές και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Άγις Γεωργίου, Μέλος ΑΙ Catalyst, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Digital Transformation & Data Analytics Expert
13:00-13:45

Η επίδραση της σύγχρονης τεχνολογίας στην τέχνη και τον πολιτισμό: εξερευνώντας συνέργειες
Στο πλαίσιο του GRBossible 2023, το οποίο διοργανώνεται από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) θα συντονίσει έναν γύρο συζητήσεων με κεντρικό θέμα τον τρόπο με τον οποίον η σύγχρονη τεχνολογία επηρεάζει την τέχνη και τον πολιτισμό αλλά και το αντίστροφο. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στον πολύπλοκο τρόπο αλληλεπίδρασης των μελλοντικών τάσεων της τεχνολογίας και του χώρου της τέχνης και του πολιτισμού.
Η συζήτησή μας θα στραφεί γύρω από τη σύγκλιση αυτών των στοιχείων στο σύγχρονο τοπίο. Θα εξερευνήσουμε τον συμβιωτικό χαρακτήρα μεταξύ τεχνολογίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, πολιτιστικής εξέλιξης, και τη δυναμική που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες για καινοτομίες στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και στον χώρο των δημιουργικών βιομηχανιών.
Το πάνελ μας θα περιλαμβάνει συζητήσεις με ειδικούς, εκπροσώπους start-up και επαγγελματίες στον τομέα της τέχνης, του πολιτισμού και της καινοτομίας. Μετά τις αρχικές παρουσιάσεις των ομιλητών, η εκδήλωση θα έχει τον χαρακτήρα ενός πάνελ, και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Όλες οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική γλώσσα προσφέροντας ένα συνεργατικό και ενδιαφέρον περιβάλλον.
Ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε μαζί σας τη δυναμική σχέση μεταξύ τεχνολογίας, τέχνης και πολιτισμού στο GRBossible 2023!

Μάριος Ροΐδης, HE CL4 National Contact Point & EEN Innovation Consultant, EKT

Γιώργος Μέγας, EIT Health HUB Greece Coordinator & NCP Team Coordinator, EKT

Ολίβια Κότσιφα, Founder of SYN Fab Lab

Έλενα Λαγούδη, Museologist, EKT / SearchCulture.gr

Τζώρτζης Κόντος, Film Director & Animation Artist

Σπύρος Τσαφαράς, Επικεφαλής Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης, TETRAGON S.A.

Γιώργος Σταμπουλής, Founder of Artvolt

14:00-14:45

Πράσινη επιχειρηματικότητα: τι είναι και γιατί είναι σημαντική
Στο workshop θα συζητήσουμε για την πράσινη επιχειρηματικότητα: τι είναι και γιατί είναι σημαντική για τις επιχειρήσεις μας. Η ορολογία της πράσινης επιχειρηματικότητας και η ενσωμάτωσή της στη δική μας επιχείρηση, είτε αφορά υπηρεσίες είτε παραγωγή, καθώς και σημεία-κλειδιά της πράσινης επιχειρηματικότητας.

Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου, Ιδρύτρια της Elismadeit

15:00-15:45

Pitching to investors & pitch deck
Η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστική, επομένως πρέπει να πείσετε τον συνομιλητή σας από την πρώτη σας συνάντηση, τόσο για το προϊόν όσο και για τον εαυτό σας. Σε αυτό το εργαστήριο θα μάθετε πώς να προσελκύετε την προσοχή τρίτων, με σκοπό να πουλήσετε το/την προϊόν/υπηρεσία σας, την εταιρία σας αλλά και να προβάλετε τον εαυτό σας. Θα μάθετε πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε για την επόμενη παρουσίαση σας, να βελτιώσετε την εμφάνισή σας και να καταφέρετε να πουλάτε γρήγορα, ανεξάρτητα αν απέναντι σας έχετε έναν υπάλληλο, επενδυτή, συνεργάτη ή πελάτη.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα μάθετε τα παρακάτω:

Πώς να παρουσιάσετε τις ιδέες σας με αντίκτυπο

Πώς να δημιουργήσετε περισσότερες επαφές και να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες

Πώς να ξεχωρίσετε από το πλήθος και να διατηρήσετε τους πελάτες σας

Πώς να οικοδομήσετε μια σταθερή και αξιόπιστη επιχειρηματική σχέση από την αρχή

Πώς να είστε πιο αυθεντικοί, σίγουροι και ευέλικτοι

Πώς να απαλλαγείτε από τις συνήθειες πωλήσεων που σας δυσκολεύουν, ώστε να αρχίσετε να απολαμβάνετε την πώληση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας

Κωνσταντίνος Κίσσας, Business Development & Operations Manager Envolve Entrepreneurship

Μαρία-Γαβριέλλα Αναγνωστοπούλου, Chief Operating Officer, Envolve Entrepreneurship

Αγάπη Κυριακοπούλου, Marketing & ESG Manager, Envolve Entrepreneurship

16:00-16:45

Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ): Προοπτικές αξιοποίησης των θεμελιωδών μοντέλων
Αντικείμενο του workshop είναι η διερεύνηση των προοπτικών αξιοποίησης της ΤΝ στην Ελλάδα και ειδικότερα των προοπτικών αξιοποίησης των θεμελιωδών μοντέλων (ιδιαίτερα των Μεγάλων Γλωσσικών Μοντέλων στην περιοχή μηχανικής κατανόησης της φυσικής γλώσσας). Σκοπός του workshop είναι να κινητοποιήσει το εγχώριο οικοσύστημα επιστήμης δεδομένων με αφορμή τις δυνατότητες που ανοίγονται με την αξιοποίηση των θεμελιωδών μοντέλων φυσικής γλώσσας και μηχανικής όρασης. Το workshop είναι ανοιχτό σε όλες τις ειδικότητες (σπουδαστές, μηχανικοί, πολιτικοί, νομικοί, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας, στελέχη δημόσιων/ιδιωτικών φορέων, ενεργοί πολίτες).

Ευθύμης Βαϊόπουλος, Μέλος AI Catalyst, Φυσικός, Msc στα Πληροφοριακά Συστήματα, ML/DL Specialist

17:00-17:45

Ανάλυση νεκρού σημείου (break-even point analysis) για start-ups
Στόχος του workshop είναι να αναδείξει τη σημασία της ανάλυσης του Νεκρού Σημείου για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Αρχικά, θα γίνει μια παρουσίαση της μεθόδου υπολογισμού του Νεκρού Σημείου (BEP) και των διαφορετικών τρόπων αποτύπωσης του αποτελέσματος. Στη συνέχεια, θα γίνει μια ενδελεχής ανάλυση των σημαντικών πτυχών του BEP, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη κατανόηση της έννοιας και της πρακτικής εφαρμογής της. Τέλος, θα αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο η ανάλυση του Νεκρού Σημείου μας βοηθάει να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις για την επιχείρηση.

Daniel Streza, Business Consultant at APOPSI S.A., PhD Candidate in Economics at AUEB

   

site koumpi dhlwste symmetoxh mple

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

Αίθουσα Β

ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

10:00-10:45

Επιτυχής σχεδιασμός και στρατηγική για το e-shop: βήμα προς βήμα καθοδήγηση
Αυτό το σεμινάριο προσφέρει μια σφαιρική επισκόπηση για τον σχεδιασμό και τη στρατηγική των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν μια αποτελεσματική στρατηγική για την ανάπτυξη ενός επιτυχημένου e-shop βήμα προς βήμα.
Θα αναλυθούν θέματα όπως η επιλογή προϊόντων, η σχεδίαση της ιστοσελίδας, η διαχείριση αποθεμάτων, η τιμολόγηση και η προώθηση. Με αυτή την καθοδήγηση, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ξεκινήσουν και να διαχειριστούν με επιτυχία το δικό τους e-shop.

Θωμάς Κρύπας, Marketing and Brand Specialist, E-commerce Trainer/Consultant
11:00-11:45

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων: ένα ακόμα λειτουργικό κόστος ή μια «μόδα» που θα περάσει;
Έχουν περάσει πέντε (5) χρόνια από την έναρξη ισχύος του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR).
Κάποιοι βλέπουν την απαίτηση για προσαρμογή των λειτουργιών της επιχείρησής τους στον Κανονισμό ως ένα επιπλέον λειτουργικό κόστος.
Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι «μόδα είναι και θα περάσει».
Τι συμβαίνει λοιπόν; Πρέπει να κάνω κάτι εγώ, που μόλις ξεκίνησα μια νεοφυή επιχείρηση;

Παναγιώτης Οικονόμου, Managing Partner, STEP CONSULTING

12:00-12:45

STARTAB: Για εσένα που θες να γίνεις επιχειρηματίας
Γίνε τώρα επιχειρηματίας του αύριο. Στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας STARTAB θα έχεις την ευκαιρία εκμάθησης και ανάπτυξης της επιχειρηματικής σου ιδέας δωρεάν και, στη συνέχεια, τη δυνατότητα εξατομικευμένης συμβουλευτικής καθοδήγησης από τους πιο έμπειρους μέντορες για τη δημιουργία του επιχειρηματικού σου σχεδίου.
Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις ένα επιχειρηματικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, καινοτομία, εκπαίδευση και καθοδήγηση;
Το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας STARTAB υλοποιείται από τη Μονάδα Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά σε συνεργασία με το Prince’s Trust International.

Μαριτίνα Χασανδρινού, Project Associate, Corallia
13:00-13:45

Applied mindfulness for start-uppers
Είσαι start-upper από τη στιγμή που μια ιδέα ή επιθυμία σου γεννιέται στο μυαλό σου! Καθώς δίνεις μορφή στην επιχειρηματική ιδέα σου και προσπαθείς να αναπτύξεις την νεοφυή επιχείρησή σου, θα συναντήσεις πολυάριθμες ευκαιρίες και προκλήσεις, χαρές και λύπες. Σύντομα θα διαπιστώσεις ότι η επιτυχία σου αποτελεί κυρίως προϊόν της αλληλεπίδρασής σου με συνεργάτες, υποστηρικτές, πελάτες και χρηματοοικονομικούς φορείς αλλά και της ικανότητάς σου να αποκρίνεσαι αποτελεσματικά σε ό,τι συναντάς στον δρόμο σου.
Σε αυτό το workshop θα γνωρίσεις βιωματικά αλλά και μέσω επιστημονικά τεκμηριωμένων ευρημάτων πως η δεξιότητα της ενσυνειδητότητας, εστιασμένη στη γνωσιακή θεραπεία, μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων σου, να ενδυναμώσει την αποτελεσματική ανταπόκρισή σου στις πρακτικές δυσκολίες και στην αίσθηση άγχους και φόβου, να ενισχύσει τη συνειδητότητα της αξίας σου και να συμβάλει στη διαμόρφωση εποικοδομητικών σχέσεων με τους άλλους. Σε περιμένω για να ανακαλύψεις πως μπορείς να είσαι ο καλύτερος σύμμαχος του εαυτού σου και της start-up εταιρίας σου.

Φανή Κλειδά, Ψυχολόγος (ΜBCT, MSc, BSc), Ιδρύτρια FK Counseling Horizons 
14:00-14:45

Design thinking - sprint version
Το «Design Thinking» είναι μια δημιουργική και συνεργατική διαδικασία η οποία χρησιμοποιείται για την επίλυση προβλημάτων και την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών. Πρόκειται για μια μεθοδολογία που επικεντρώνεται στον χρήστη ενθαρρύνοντας την εκ νέου σκέψη, τη συνεργασία και τη δοκιμή πρωτότυπων λύσεων. Η μεθοδολογία του «Design Thinking» περιλαμβάνει στάδια όπως η κατανόηση του προβλήματος, η ανάλυση, η καταγραφή ιδεών, η δημιουργία πρωτότυπων, και η δοκιμή των ιδεών σε πραγματικό περιβάλλον. Η μέθοδος αυτή ευνοεί την καινοτομία, την ευελιξία και τη συνεργατική διαδικασία καθιστώντας το «Design Thinking» δημοφιλές σε πολλούς τομείς, όπως η ανάπτυξη προϊόντων, η διαχείριση έργων και η καινοτομία στην επιχειρηματικότητα.

Γιώργος Παρατσόκης, Brand Strategist

15:00-15:45

Influencing tips during networking
Το αποτελεσματικό networking μπορεί να εκτοξεύσει την επιτυχία ενός νέου εγχειρήματος! Συνδυάζοντας το networking με επιστημονικά αποδεδειγμένες τεχνικές επιρροής καταφέρνεις να χτίζεις άμεσα σχέσεις με key stakeholders και να ενδυναμώσεις την παρουσία σου στον κλάδο που δραστηριοποιείσαι.

Workshop highlights

Πώς αναγνωρίζουμε τις ευκαιρίες δικτύωσης;

Πώς αναπτύσσουμε γύρω μας ένα δυνατό δίκτυο υποστήριξης των επιχειρηματικών μας πρωτοβουλιών;

Με ποιον τρόπο μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά και αποτελεσματικά τους συνομιλητές και τους συνεργάτες μας;

Μέσα από πρακτικά παραδείγματα αλλά και διάδραση θα αναδείξουμε πώς η επιρροή κατά τη διάρκεια networking ευκαιριών μπορεί να γίνει μια άκρως δυναμική προσθήκη στο toolbox σου στον κόσμο του επιχειρείν!

Λία Τεκίδου, Trainer & Sales Consultant, Business Pathways

16:00-16:45

Ζητάω funding! Πώς και γιατί θα το πάρω; Προαπαιτούμενα!
Τι θα δούμε, τι θα ακούσουμε, τι θα αποκομίσουμε σήμερα; Το funding είναι το επιστέγασμα μιας σκληρής και επιμελημένης προσπάθειας. Βασική η «Ιδέα», καθοριστική η «Ομάδα», απαραίτητος ο πλήρης «Φάκελος Επιχειρηματικού Μοντέλου». Με έρευνα και κατά το δυνατόν σφαιρική κατανόηση-γνώση της αγοράς και του ανταγωνισμού, τότε και μόνο τότε είμαστε έτοιμοι για pitching! Θα χρειαστούμε τεχνικές, μεθόδους και intelligence για να το κάνουμε με επιτυχία. Θα αποτύχουμε στην αρχή, αλλά αυτό θα μας οδηγήσει στη βελτίωση! Με πίστη και αποφασιστικότητα!

Γιώργος N. Βλάχος, Team & Entrepreneurship Growth Mentor

17:00-17:45

Στρατηγικές μάρκετινγκ για το e-shop: Αναδείξτε την παρουσία σας στο διαδίκτυο
Αυτό το σεμινάριο επικεντρώνεται στις στρατηγικές μάρκετινγκ που απαιτούνται για την αύξηση της παρουσίας και της αναγνωρισιμότητας του e-shop σας στο διαδίκτυο. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αναπτύξουν μια αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ που περιλαμβάνει κείμενα, καμπάνιες, social media αλλά και πώς να μετρούν την απόδοσή αυτών.
Με αυτόν τον τρόπο, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τα εργαλεία και τη γνώση που χρειάζονται για να αναδείξουν το e-shop τους στον ψηφιακό κόσμο και να επιτύχουν την ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

Θωμάς Κρύπας, Marketing and Brand Specialist, E-commerce Trainer/Consultant

          

site koumpi dhlwste symmetoxh mple

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Αίθουσα Α

ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

10:00-10:45

Πώς να δημιουργήσετε μια επιχείρηση από το μηδέν
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός όπως λέει και το ρητό. Για πολλούς το επιχειρείν φαντάζει ως μια αχαρτογράφητη θαλάσσια περιοχή που ξετρυπώνουν η Σκύλα, η Χάρυβδη και οι Σειρήνες μετατρέποντας τον δρόμο προς την Ιθάκη πραγματική Οδύσσεια. Σ' αυτό το workshop θα αποδείξουμε ότι τα εμπόδια υπάρχουν απλά για να ξεπερνιούνται. Ο σωστός σχεδιασμός, η οργάνωση και η δράση θα είναι τα εργαλεία μας προκειμένου να φτάσουμε στον προορισμό μας επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τα δούμε το επιχειρηματικό μας όνειρο να παίρνει σάρκα και οστά.

Ανδριαννή Μαρίνου-Ξύδη, Οικονομολόγος, Αξιολογήτρια ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακού Νόμου, Σύμβουλος Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής
11:00-11:45

Ο ρόλος του budgeting στην επιχείρηση
Το workshop έχει θέμα τον οικονομικό προγραμματισμό των επιχειρήσεων, τον ρόλο του budgeting στην επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία και με ποια εργαλεία αυτό μπορεί να γίνει. Επίσης θα παρουσιαστεί η σημασία του οικονομικού προϋπολογισμού στη χάραξη της επιχειρηματικής στρατηγικής και θα αναλυθεί η επιχειρηματική στοχοθεσία σε συσχέτιση με το budgeting.

Γιώργος Εγγλεζάκης, Ιδιοκτήτης και CEO της Plan of Business, Οικονομικός και Λογιστικός Σύμβουλος

12:00-12:45

Κυκλικά επιχειρηματικά μοντέλα και ο δρόμος του κυκλικού μετασχηματισμού των ΜΜΕ
Στο εργαστήριο θα παρουσιαστούν κυκλικά επιχειρηματικά μοντέλα που εφαρμόζονται ήδη από νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως το προϊόν ως υπηρεσία, και θα δοθούν παραδείγματα επιχειρήσεων. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν αυτά τα μοντέλα κατανοητά, και θα βοηθηθούν παλιοί και νέοι επιχειρηματίες ώστε να επιχειρήσουν κυκλικά, αυξάνοντας την ανθεκτικότητα της επιχείρησής τους.

Δημήτρης Χωματίδης, Μηχανικός Περιβάλλοντος, Εμπειρογνώμονας Κυκλικής Οικονομίας και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Ευρωπαϊκό Έργο LIFE-IP CEI-Greece (Πράσινο Ταμείο)
13:00-13:45

Το backstage της επιχειρηματικότητας
Ένα βιωματικό εργαστήριο με τις παρακάτω θεματικές:

Μπορούν όλοι να γίνουν επιχειρηματίες;

Αρκεί μια καινοτόμα, βιώσιμη, κερδοφόρα ιδέα;

Επηρεάζει το πολύπλοκο, απροσδιόριστο και αβέβαιο περιβάλλον στο οποίο ζούμε την απόφαση του επιχειρηματία και πώς αντιμετωπίζεται αυτό;

Κατά πόσο καθορίζει η ανθρώπινη επικοινωνία το επιχειρείν;

Υπάρχουν επιχειρηματικές δεξιότητες;

Μαρία Γεωργαλά, Career Development Facilitator /Corporate trainer /Mentor MSc Sociologie of Communication & Information /GCDF
14:00-14:45

Καινοτομία και πλάγια σκέψη
Στο workshop θα συνδεθεί αρχικά η πλάγια σκέψη με την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα και στη συνέχεια θα δοθούν παραδείγματα του εμπνευστή της, Edward de Bono.
Στη συνέχεια θα αναλυθεί η καινοτομία, θα αναφερθούν τα επίπεδά της με παραδείγματα και θα γίνει η περιγραφή όλης της διαδικασίας, από τη διαπίστωση ενός προβλήματος και την ιδέα για τη λύση του, μέχρι την υλοποίησή της.

Γιάννης Κώτης, Μέλος Κ.Ε.Μ.ΕΛ., π. Πρόεδρος Algida

15:00-15:45

Mindfulness και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα
Πώς να είσαι σε επαφή με αυτό που σκέφτεσαι, λες και κάνεις για να ξεπερνάς τα εμπόδια και να παίρνεις τις καλύτερες αποφάσεις στον δρόμο της καινοτομίας και της ανάπτυξης.Όταν έρθει η ώρα το όραμα να γίνει πραγματικότητα, ο δρόμος είναι γεμάτος προκλήσεις και εμπόδια. Σε αυτό το workshop, θα εμπνευστείς και θα αποκτήσεις τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να μείνεις προσηλωμένος στον στόχο σου και να αντιμετωπίσεις, αποτελεσματικά και με ενσυνειδητότητα, ό,τι βρεθεί μπροστά σου. Παράλληλα, θα μάθεις να φροντίζεις τον εαυτό σου και να διαχειρίζεσαι το στρες με τον καλύτερο τρόπο

Δέσποινα Γιαννούλη, Πιστοποιημένη Δασκάλα Mindfulness

      

site koumpi dhlwste symmetoxh mple

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Αίθουσα Β

ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

10:00-10:45

Μορφές χρηματοδότησης για νεοφυείς επιχειρήσεις: Πώς να αξιολογήσετε ποια είναι η βέλτιστη για την επιχείρησή σας
Στο workshop θα εξετάσουμε τις διάφορες μορφές χρηματοδότησης που είναι διαθέσιμες για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις και πώς να αξιολογήσετε ποια μορφή είναι η καταλληλότερη για την επιχείρησή σας. Ακόμα, θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μορφής χρηματοδότησης, καθώς και τα εργαλεία που πρέπει να έχετε για να λάβετε μια σωστή απόφαση σχετικά με το είδος χρηματοδότησης που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή σας.

Δωροθέα Γκικοπούλη, Microcredit Development Officer, AFI Microfinance
11:00-11:45

Πώς να συντάξετε ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό σχέδιο με απλά βήματα
Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το μυστικό για τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη της επιχείρησής σου είναι ο βαθμός προσαρμοστικότητας που επιδεικνύεις στις μεταβολές αυτές.
Το επιχειρηματικό σχέδιο - business plan μιας εταιρίας αποτελεί βασικό εργαλείο τόσο για την κατανόηση της υπάρχουσας κατάστασης μιας επιχείρησης όσο και της μελλοντικής της θέσης.
Το workshop θα παρουσιάζει με απλά βήματα πώς κάποιος μπορεί να συντάξει το business plan της εταιρίας του, έτσι ώστε όχι μόνο να έχει μια πλήρη εικόνα της επιχείρησης αλλά και να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση που επιθυμεί παρουσιάζοντάς το.
Θα παρουσιαστούν οι έννοιες της SWOT ANALYSIS, του MARKETING PLAN και της Τεχνικοοικονομικής Μελέτης, στοιχεία τα οποία αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Θα παρουσιαστεί επίσης ο τρόπος σύμφωνα με τον οποίο μπορεί κάποιος να συντάξει ένα επιχειρηματικό σχέδιο χωρίς να χρειάζεται να κατέχει ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία.

Ανδριαννή Μαρίνου-Ξύδη, Οικονομολόγος, Αξιολογήτρια ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακού Νόμου, Σύμβουλος Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής

12:00-12:45

Η τέχνη της ανάπτυξης πωλήσεων και κερδών, αλλά και της οργάνωσης και της διοίκησης μιας νεοφυούς ή μιας νέας μικρομεσαίας επιχείρησης
Στο workshop θα αναπτυχθούν οι παρακάτω θεματικές:

Τεχνικές σχεδιασμού ανάπτυξης πωλήσεων και ο ρόλος του marketing

Τεχνικές σχεδιασμού και σταδιακής ανάπτυξης κερδών

Ποιες επιχειρηματικές αποφάσεις μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη

Τα μοντέλα οργάνωσης και διοίκησης που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη

Οι δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσει ένας επιχειρηματίας για να διοικήσει και να ηγηθεί της ανάπτυξης

Οι κατάλληλοι άνθρωποι γύρω από τον επιχειρηματία

Γιάννης Ζησιμάτος, Founder & CEO Zisimatos Management
13:00-13:45

Ελλάδα, διάστημα και επιχειρηματικότητα
Ο τομέας του διαστήματος αποτελεί κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, απασχόλησης και ανταγωνιστικότητας σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Πρόκειται για μια αγορά άνω των 400 δις ευρώ παγκοσμίως, η οποία περιλαμβάνει όλη την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται γύρω από το διάστημα, δηλαδή τα συστήματα που εκτοξεύουμε στο διάστημα και τις εφαρμογές και υπηρεσίες που προσφέρονται στη Γη. Αυτή η αγορά μεγαλώνει κατά μέσο όρο με διψήφιο ρυθμό τα τελευταία δέκα χρόνια και στην Ελλάδα, ακόμη και μέσα στην κρίση, καθιστώντας το διάστημα έναν από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους.
Εσύ, έχεις σκεφτεί ότι αυτό που κάνεις μπορεί να έχει εφαρμογή στο διάστημα ή ότι τα διαστημικά δεδομένα και σήματα μπορούν να επαυξήσουν τις τεχνολογίες και τη δυναμική της εταιρίας σου;
Το ESA BIC Greece υλοποιείται από το Corallia σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), πάνω από εβδομήντα οργανισμούς-υποστηρικτές καθώς και δεκάδες εθελοντές.

Dr. Jorge-A. Sanchez-P., Διευθυντής ESA BIC Greece και Πρόεδρος si-cluster
14:00-14:45

Πάρ' το αλλιώς: Επαναπροσδιορίζοντας τα digital media για breakthrough στην επιχείρησή σου!
Το σημαντικότερο συστατικό για την εξέλιξή μας: Η τριβή με άλλους ανθρώπους. Μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις ορίζουμε τι είμαστε αλλά και τι δεν είμαστε.
Τα s
ocial media, ως καθρέφτης της κοινωνίας μας, μπορούν να συνεισφέρουν στην αυτοανακάλυψη και την αυτοαποδοχή μας. Αρκεί να τα δούμε αλλιώς και να τα χρησιμοποιήσουμε πιο συνειδητά.
Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ανάπτυξη της επιχείρησής σου; Υπάρχει ένας τρόπος να απαντηθεί αυτό: Δήλωσε συμμετοχή και έλα στην παρέα μας – εκεί όπου η αλλαγή γίνεται δημιουργική εξέλιξη!

Tolee Fotitzidis, Marketing Strategist - Regional Manager, Ideologiq Aegean

15:00-15:45

Επιτυχημένη διαπραγμάτευση – Παράμετροι και εργαλεία για το μέγιστο όφελος

Τι είναι η διαπραγμάτευση

Η σημαντικότητα της αναγνώρισης της θέσης μας και της θέσης των άλλων

Στρατηγικές διαπραγμάτευσης και βασικά στοιχεία

Η σημαντικότητα του ανθρώπινου παράγοντα

Μάριος Βογιατζής, Αναλυτής Ανθρώπινης Συμπεριφοράς – Human Behavior Analyst

16:00-16:45

Digital marketing: latest trends
Ποια θα είναι τα digital marketing trends για το 2024; Για να πετύχει μια επιχείρηση, πρέπει να τα εφαρμόσει όλα; Μπορώ να κάνω το digital marketing μόνος/η μου; Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την Artificial Intelligence (AI) προς όφελός μου; Σε αυτό το workshop, θα απαντήσουμε στις βασικές απορίες σχετικά με το digital marketing και θα δώσουμε βασικά tips για την προώθηση της επιχείρησής σας.

Άννα Μπάκουλη, Web Developer & Digital Marketer

            

* Αφού πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας ερχόμενοι 15 λεπτά νωρίτερα στον χώρο διεξαγωγής με το barcode που θα έχει σταλεί στο e-mail σας.
Για τη συμμετοχή σας δεν απαιτείται καμία χρέωση.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
 

GRBossible 2023

Festival
Workshop
Πρόγραμμα
Εισηγητές
Dr. Jorge-A. Sanchez-P.
Streza Daniel
Fotitzidis Tolee
Αναγνωστοπούλου Μαρία-Γαβριέλλα
Βαϊόπουλος Ευθύμης
Βλάχος Γιώργος
Βογιατζής Μάριος
Γεωργαλά Μαρία
Γεωργίου Άγις
Γιαννούλη Δέσποινα
Γκικοπούλη Δωροθέα
Εγγλεζάκης Γιώργος
Ζησιμάτος Γιάννης
Κίσσας Κωνσταντίνος
Κλειδά Φανή
Κόντος Τζώρτζης
Κότσιφα Ολίβια
Κρύπας Θωμάς
Κυριακοπούλου Αγάπη
Κώτης Γιάννης
Λαγούδη Έλενα
Μαρίνου-Ξύδη Ανδριαννή
Μέγας Γιώργος
Μιχαηλίδου Ελισάβετ-Ειρήνη
Μπάκουλη Άννα
Οικονόμου Παναγιώτης
Παρατσόκης Γιώργος
Ροΐδης Μάριος
Σταμπουλής Γιώργος
Τεάζης Ιωάννης
Τεκίδου Λία
Τσαφαράς Σπύρος
Χασανδρινού Μαριτίνα
Χωματίδης Δημήτρης
Open Talks
Πρόγραμμα
Ομιλητές
Economides Peter
Fotitzidis Tolee
Karydis-Karandreas Alexandros
Keraboss Stella
Αλεξίου-Χατζάκη Αικατερίνη
Αρμύρα Έλλη
Γκικοπούλη Δωροθέα
Καραγιαννάκη Αγγελική
Κόλλιας Στέφανος
Κριεμάδης Θάνος
Κυριακοπούλου Αγάπη
Λάμπρου Παντελής
Μοζ Αλέξανδρος
Νούσιας Αλέξανδρος
Παπαδούλη Κατερίνα
Σουλτάτη Δήμητρα
Σωτηριάδης Παύλος-Πέτρος
Τσαντίλας Παναγιώτης
Φούσκας Κωνσταντίνος
Χελιώτη Ελένη
Πληροφορίες Εταιρικής Συμμετοχής
Τοποθεσία
Start-ups
Meeting Corner Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων
Υποστηρικτές & Χορηγοί
Σε ποιους απευθύνεται
Φόρμα Συμμετοχής Επισκεπτών
Βραβεία
Αντικείμενα Βραβείων
Επιτροπή Αξιολόγησης
Αναγνωστοπούλου Μαρία-Γαβριέλλα
Γκορτζής Αντώνης
Κώτης Γιάννης
Ντάλλας Βίκυ
Παράσχου Κατερίνα
Τσίλογλου Αναστασία
Όροι Δήλωσης Συμμετοχής
Τρόπος Πληρωμής
Υποβολή Υποψηφιότητας
Για εταιρίες: Εκδήλωση ενδιαφέροντος
Επικοινωνία

Εγγραφή στο newsletter